SKIL kontrola pritiska: manji pritisak, bolje brušenje

Pijete li ikada ujutro svježi sok naranči? I kada pritišćete naranču na cjediljku, pritišćete li i nju jako jer mislite da ćete tako brže dobiti više soka? Zapravo je ono suprotno točno. Ako jako pritišćete naranču time usporavate motor cjediljke tako da on ne može ispravno raditi. Kakve to ima veze s brušenjem?

No ipak, ljudi čine istu stvar i prilikom brušenja. Oni misle da što jače pritišću, brusilica skida više materijala.

I ovdje je ponovno upravo suprotno točno. Motor brusilice se blokira i više ne može ispravno raditi. Štoviše, zamara vas i stvara vam bol u rukama i zglobovima.

Zbog toga je tvrtka SKIL uvela kontrolu pritiska na svojim brusilicama. To je vrlo jednostavan princip. Naša brusilica ima 4 LED svjetla: dva zelena, jedno narančasto i jedno crveno. Ona reagiraju na pritisak na brusilicu. Dok god radite u „zelenoj zoni“ brusilica ispravno radi i daje vam najbolje rezultate brušenja. Ako je uključeno narančasto LED svjetlo primjenjujete prejaki pritisak. A ako je uključeno crveno LED svjetlo, tada uistinu trebate popustiti pritisak i pustiti alat da radi. Napokon, zašto biste se zamarali ako alat može obaviti posao za vas?