Višenamjenski alat

 1. Koji dodatak koristiti za posao?

  Na tržištu su dostupni brojni dodaci za višenamjenske alate, a najčešći su prikazani ovdje.
 2. 1) Univerzalni segmentni list pile:

  Taj list pile namijenjen je rezanju drva, plastike i obojenih metala. S mogućnošću odvojenih rezova i rezanja usijecanjem višenamjenski alati idealni su za piljenje uz rubove, u kutovima i na teško dostupnim mjestima. Neki su od primjera pažljivo uklanjanje oštećenih pločica, podešavanje podnih ploča i skraćivanje cijevi, no mogućnosti su gotovo neograničene.
 3. 2) Oštrica za usijecanje:

  Ta je oštrica dostupna u nekoliko različitih veličina, a kao i univerzalni list pile može se koristiti za odvojene rezove i usijecanje u drvu, plastici i obojenim metalima. No oblik je drugačiji, što ovu oštricu čini idealnom za dublje rezove usijecanjem. Može se koristiti za, primjerice, postavljanje šarki za vrata i ventilacijskih rešetki, rezanje gipsanih ploča, izradu utora za postavljanje električnih vodova i skraćivanje cijevi. Mogućnosti primjene te oštrice u rezanju gotovo su neograničene.
 4. 3) Bazna ploča za fino brušenje:

  Taj dodatak za brušenje idealan je za fino brušenje uz rubove, u kutovima i drugim teško dostupnim mjestima. Ovisno o odabranom brusnom papiru, neki su od primjera fino brušenje boje, drva, žbuka i lak.
 5. 4) Ostalo:

  Na tržištu su dostupni i mnogi drugi dodaci. Tako, primjerice, linija dodataka tvrtke Bosch obuhvaća brojne dodatke koji pristaju višefunkcijskom alatu tvrtke Bosch i višenamjenskom alatu Multi-Tasker tvrtke SKIL. Predviđeni poslovi obuhvaćaju uklanjanje tepiha, ljepila za pločice, ostataka betona, nekaljenih čavala, spajalica i manjih profila.